Корнелия Нинова: Народът да си върне вярата, че силата е в него

Корнелия Нинова: Народът да си върне вярата, че силата е в него

“В навечерието сме на 140 години от освобождението от турско робство. Днес даваме началото на Националния събор на БСП “ Бузлуджа 2017″ на това свято място , отдавайки почит на българските опълченци, руските воини, жителите на Стара Загора и хилядите българи, загинали с името на България на уста”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора.“

По думите й битката за Стара Загора, спасяването на Самарското знаме е символ на свободния дух, на любовта към отечеството и саможертвата за него.

„Утре десетки хиляди социалисти и симпатизанти ще се съберем на връх Хаджи Димитър, на Бузлуджа.

Тръгваме оттук, с преклонение към историята и героите си, с тревога за настоящето си и с ясено виждане какво бъдеще искаме.

Иска ми се българският народ да си върне вярата, че силата е в него, че когато пожелае нещо, може да го постигне, както предците ни вярваха, пожелаха и взеха свободата си“ Заключи Корнелия Нинова.

На събитието присъстваха и зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев,  народни представители от ПГ на левицата, общински съветници от БСП, представители на областното и общинското ръководство на БСП-Стара Загора, десетки симпатизанти и членове на партията от областта. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!