Корнелия Нинова: Настояваме за преразпределяне на субсидиите – по-голямата част да е за производителите на плодове и зеленчуци

Корнелия Нинова: Настояваме за преразпределяне на субсидиите - по-голямата част да е за производителите на плодове и зеленчуци

ГЕРБ го обещаха в предизборната си кампания, нека поне това свършат

„Настояваме за преразпределение на субсидиите така, че по-голямата част от тях да се насочи към производителите на плодове и зеленчуци.

Българското производство е чисто и качествено, но е неконкурентоспособно спрямо вносните стоки заради по-голямата субсидия на другите европейски страни“.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с производители на зеленчуци в пазарджишкото село Карабунар.

Тя припомни, че това е предизборен ангажимент на ГЕРБ и изрази надежда поне него да изпълнят, предвид всички откази да изпълняват програмата си.

Пред тях тя обяви, че в четвъртък БСП за България внася в парламента закона за храните, с който търговските вериги се задължават да продават определен процент българско производство от съответния регион.

„Този опит сме го видели в Румъния, Унгария и други европейски страни, които защитават родното си производство“, допълни Нинова.

Тя припомни, че законопроекът е изготвен заедно със Съюз Произведено в България, където членуват над 1500 производители.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!