«
»
Facebook

Корнелия Нинова: Нека не позволяваме историята ни да бъде преиначавана и присвоявана

Корнелия Нинова: Нека не позволяваме историята ни да бъде преиначавана и присвоявана Лидерът на БСП участва в традиционния събор на Петрова нива, с който се отбелязва 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

“Илинденско-Преображенското въстание е безумно дързък порив за свобода и зов за правда към целия цивилизован свят.

То даде хиляди невинни жертви, но показа волята за отхвърляне на турското робство и готовността „Хиляди пъти по-добре смърт, отколкото скотски живот“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се включи в традиционния събор на Петрова нива за отбелязване на 115-годишнината от въстанието.

“Признателни сме на тези смели мъже и жени.

Цели 115 години историята пази завета им да не се примиряваме с никоя тирания, но и ние сме длъжни днес да тачим историята си и да не позволяваме тя да бъде преиначавана и присвоявана.

Героите ни загинаха за свободата и за България. Днес е наш ред да ги пазим”, каза още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!