Корнелия Нинова: Няма да участваме в голяма коалиция

Корнелия Нинова: Няма да участваме в голяма коалиция

Изявление на Корнелия Нинова

„Бихме искали да поздравим победителите ГЕРБ. Благодаря на всички българи, които днес упражниха правото си на глас.  Благодаря на онези близо 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме промяната и ни подкрепиха.

Промяната е процес и ние продължаваме напред заедно. За БСП днешният ден показа, че сме увеличили двойно подкрепата си спрямо 2014 г, когато имаме 505 хиляди гласа.

Почти три пъти се е увеличила подкрепата за една година – преди една година, по това време, имахме 10% подкрепа, а сега – около 30%. Чакаме окончателните резултати. Потвърждава се резултатът на президента Радев на първи тур, когато се брои партийният вот.

Това доказва, че сме на прав път и продължаваме да работим за промяната, която започнахме в България. Ще изпълняваме безпрекословно това, което сме обещали на хората.

С Изпълнителното бюро на БСП решихме няколко принципни неща. Отново поздравявам ГЕРБ за победата, но ако бъдем поканени от тях за разговори и за коалиция, няма да участваме в такава. В политиката има принципни неща. Ние сме заявявали в кампанията и по принцип- че програмите ни са коренно различни, че ние сме алтернатива на ГЕРБ и че искаме промяна на статуквото.

Ако те не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България, в името на нейната стабилност и на предстоящото председателство на ЕС.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!