«
»
Facebook

Корнелия Нинова: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

Корнелия Нинова: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги „От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското производство.

Това започна преди три години с промяна на Закона за търговските вериги. Уви още стоят проблемите пред българските производители и неравностойното им положение на пазара, тяхната неконкурентноспособност спрямо големите, които налагат условия и им извиват ръцете. Обсъдихме мерките в защита на българското производство. В нашия законопроект предвиждаме определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след среща на ръководството на партията и парламентарната група с ръководството на Централния кооперативен съюз в София. На нея те обсъдиха проекта на БСП „Визия за България”.

Тя добави, че са обсъдени още проблемите свързани със сивата икономика. „Кооперациите са изрядни. Те си плащат данъците, задължшенията и осигуровките. Обсъдихме и очаквания да влезе през септември Закон за социална и солидарна икономика. От ЦКС имат конкретни предложения за подобряване на закона”, каза Нинова и добави, че с тяхната експертиза ще бъдат направени промени между първо и второ четене на нормативния акт.

„Формата на кооперативна собственост, на търговия и социалните функции на кооперациите са модерната форма залегнала в Европа и света.

За съжаление у нас тя не се развива и среща трудности. Готови сме да помогнем и да помолим за експертизата от ЦКС, за да ни помогнат в допълването на „Визия за България” в няколко направления – икономика, земеделие, социалната политика и др. Правим два работни екипа с тях, които ще работят по проекта. Поставили сме си срок до края на годината да проведем широки разговори с цялото общество”,  каза още Корнелия Нинова.

Проф. Петър Стефанов: Коментирахме подкрепата за българското производство.

„Един основните проблеми, който коментирахме днес е подкрепата за българското производство. Това което е разработено във „Визия за България” мисля, че е добър подход, който ще начертае добрия път за развитие на българския бизнес за следващите няколко години.” Това заяви проф. Петър Стефанов председател на Централния кооперативен съюз. Той добави, че българският кооперативен бизнес модел не отстъпва по нищо на световния. „Той е преодолял всичките сътресения във всичките икономически и политически форми.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!