Корнелия Нинова отговори на Бъчварова и удари по масата с точни сметки на парите от ЕС за бежанците у нас. Кой лъже?

Корнелия Нинова отговори на Бъчварова и удари по масата с точни сметки на парите от ЕС за бежанците у нас. Кой лъже?

Корнелия Нинова: Имам пред себе си официален отговора на Еврокомисията за допитването на г-жа Йотова за бежанците в България.

„Успоредно с това зададохме същия въпрос на г-жа Бъчварова писмено. Между двата отговора няма нищо общо, освен въпроса“, обясни Корнелия Нинова на брифинг на БСП.

Вижте какво още каза председателят на БСП Корнелия Нинова:

„Ето първият отговор – Окончателния финансов принос на ЕК беше определен на 101 млн. евро. България пое ангажимент за съфинансиране на 11 млн. евро и създаване на три нови кризисни центъра на територията на страната и възстановяването на един, който ще бъде транзитен.

А това е втория – Общата стойност на дейностите е 166 млн. евро, без ДДС. Според ЕК е 101 от Европа, 11 от България, общо 112? Къде са парите на г-жа Бъчварова за този бюджет и кой лъже?, попита Корнелия Нинова и продължи:

Сега ще ви прочета и списък с някои от дейностите на г-жа Бъчварова: 9 млн. за полиция и армия, няма споменато, че ще се правят три нови лагера и един транзитен център,  2 млн. социологическа и социална подкрепа, 6 млн. за храна и т.н.

Съда в Дюселдорф сега се произнесе да връща сирийски семейства в първата държава, в която са били. Тоест при нас. Това е тема за национално съгласие.

Ние от БСП предлагаме всички да спрем да се заиграваме, заради тясно партийния интерес и да се обединим около националния интерес пред този на г-жа Меркел. Призовавам всички да застанат на тази позиция.

Искаме свикване на специално заседание в НС по тази тема. Ако трябва заседанието ще бъде закрито, заради класифицираната информация. Всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да няма право да идва като такъв във страната. Искаме и ревизия на Дъблинското споразумение.

Това ще предложим в парламента и се надяваме всички да проявят разум. Нека заровим междупартийните заигравки и се обединим около националния ни интерес.“
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!