Facebook

Корнелия Нинова от Берковица: Борим се за регионализация на здравеопазването и задържането на младите лекари

Корнелия Нинова от Берковица: Борим се за регионализация на здравеопазването и задържането на младите лекари Пропорционално всеки район от страната да разполага със спешна помощ, доболнично и болнично лечение, добави лидерът на БСП

Предложението на БСП болниците да престанат да бъдат търговски дружества и да се регистрират по Закона за лечебните заведения срещна одобрението и подкрепата на лекарите от Общинската болница в Берковица.

Персоналът на диспансера разговаря с председателя на БСП Корнелия Нинова, която е на посещение в града.

Задържането на кадрите в здравеопазването, за което от БСП предлагат да се постигне с единна Държавна наредба за базова заплата, над която болниците да могат да надграждат според резултатите, също бе възприето като положителна реформа за спешното решаване на този остър проблем от медиците.

Нинова поясни и че държавата трябва да поеме специализациите на младите лекар с ангажимент след това те да останат да работят в България, с което лекарите от Берковица също се съгласиха .

Лидерът на БСП информира и за намерението на партията при управление да въведе регионализация в здравеопазването – пропорционално всеки район от страната да разполага със спешна помощ, доболнично и болнично лечение – предложение, което бе приветствано от домакините на срещата.

Корнелия Нинова посети болницата в Берковица по време на обиколката й из Северозападна България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!