Корнелия Нинова: Питаме чешкото правителство и евроинституциите за сделката с ЧЕЗ

Настояваме премиерът Борисов да обясни в парламента дали е водил разговори с премиера на Чехия по сделката за ЧЕЗ

„Настояваме премиерът Борисов да обясни в парламента дали е водил разговори с премиера на Чехия по сделката за ЧЕЗ. Правителството ангажирало ли е държавната банка за развитие за финансиране на тази сделка?“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на кръгла маса „Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП“, организирана от  НПИ „Димитър Благоев“, провела се в БТА.

Тя попита дали някой, с държавни пари на хората, купува за себе си национална сигурност, живота на 2 млн. българи и на половината индустрия на страната.

„Каним на среща посланика на Чехия, на когото ще връчим писмо до чешкото правителство“, каза също Нинова. По думите й управляващите твърдят, че сделката е направена по чешкото законодателство.

„Питаме чешкото правителство – по време на посещението, водени ли са разговори, поеман ли е ангажимент от Бойко Борисов по тази сделка и какъв? Дали държавата ще финансира през банката за развитие нечий частен интерес?“, пита лидерът на опозицията.

„Ще изпратим и запитване до всички компетентни европейски институции. Искаме проверка- при сключването на тази сделка, спазени ли са европейските директиви, касаещи енергетиката?“, категорична е Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Публикувахте от Корнелия Нинова в 25 февруари 2018 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!