Корнелия Нинова: Предлагаме справедливо и възможно решение за великденски надбавки на пенсионерите

Корнелия Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността и неравенствата
„Има риск различните предложения за великденските надбавки да не съберат кворум – поради създадените противоречия може да не мине нито предложението на ГЕРБ и ДПС, нито на „Възраждане“.

Затова разговаряме с колегите от другите парламентарни групи и търсим работещо решение, с което да помогнем на пенсионерите, като възстановим великденските добавки“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в кулоарите на Народното събрание днес.

„БСП ще предложи на всички пенсионери до минималната пенсия по 100 лева великденска добавка, на тези над минималната пенсия – по 50 лева за всички. Целта ни е да помогнем на всички пенсионери и тази помощ да е справедлива – тези, които са с по-ниските пенсии – да получат по 100 лв, тези с по-високите – по 50 лв. Знаем, че няма на 100 % работещо решение никога, но мислим, че това е най-справедливото и възможното“, заяви Корнелия Нинова, като добави:

„Предлагаме парите за това да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, тъй като там тези средства ги няма като резерв. Това ще направим между първо и второ четене“.

Тя бе категорична: „Трябва да намерим решение. Не бива да позволим разправиите и конфликтите, в които влязоха партиите от сглобката – виждате цяла нощ за какво разчистване на сметки става дума, да се отрази на възрастните хора и те да пострадат най-много от това“, заяви Нинова и припомни:

„Когато гледахме бюджета, от БСП внесохме предложение за добавките на пенсионерите. И същите тези, които сега се правят на много социални, тогава го отхвърлиха. Ако го бяхме записали в бюджета – днес този въпрос нямаше да стои“, припомни лидерът на социалистите и в отговор на въпрос добави: „Има време да направим това за пенсионерите, защото парламентът остава да работи“.

В отговор на въпросите на медиите за случващото се в Агенция „Митници“ лидерът на БСП посочи, че все още няма достатъчно информация, за да коментира, но тези въпроси би следвало да се отправят към партиите от сглобката. „Очевидно от вчера досегашната сглобка разчиства сметки помежду си“, посочи Корнелия Нинова.

За казаното от Николай Денков: „Почти не намирам думи в българския език, с които да опиша отношенията между тези хора. До вчера 9 месеца абсолютна сглобка – благодарение на Пеевски си решиха конституционните въпроси, бюджета. И сега, изведнъж Пеевски е най-голямото зло. Лицемерие“, така определи случващото се лидерът на социалистическата партия и призова:

„Да си кажат истината – заедно са си. Те и пред хората го заявиха, че пак ще са заедно. Очевидно ДПС им беше необходимо за онзи кворум, който промени Конституцията, а тепърва ще се търси, за да си променят регулаторите. Едно са си. Трите партии са едно. Опитват се да се разграничат от всичко, което направиха през тези 9 месеца, защото идват избори“, каза Нинова, като подчерта: „Ние поне сме чисти. Ясно е – не сме част от това и сме единствената алтернатива на това, което се случи през последните 9 месеца“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!