FacebookGoogle+

Корнелия Нинова пред Сдружението на общините: Ние ви подкрепяме – предложихме 400 млн. лв. да се доплатят на общините

Корнелия Нинова : 54 жалби срещу Гуцанов са изпратени до ръководството на БСП

Поздравявам кметовете от всички партии за мерките в помощ на хората

Ръководството на ПГ на „БСП за България“ проведе видеоконферентна дискусия с Управителния съвет на Националното сдружение на общините.


В нея бяха обсъдени местни проблеми, възникнали вследствие на кризата Ковид – 19. „Поздравявам кметовете от всички партии, които предприеха спешни мерки с грижа за хората от общините им.

Вие замразихте плащанията на общински наеми, отложихте дължимите местни данъци и такси, осигурихте предпазни средства и храна. Но общинските бюджети няма да издържат.

​Ние внесохме в НС предложение да се увеличат средствата от държавния бюджет към общините с 10 %. Това са 400 млн. лв., които са ви нужни в този тежък момент. Това предложение беше отхвърлено. Ще го направим отново. Кметовете също сте на първа линия в борбата с болестта и държавата е длъжна да ви помогне“, заяви Корнелия Нинова.

​“Считам, че за възстановяване на икономиката, държавата трябва да инвестира публични средства в инфраструктура. Предлагаме това да бъде ВиК сектора, който преди кризата показа, че е в тежко състояние.

Това ще създаде и работни места в общината и ще реши много наболели въпроси за водоснабдяването на населението и осигуряване на напояване за земеделието“ – добави Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!