Facebook

Корнелия Нинова: Преместваме събора от Бузлуджа пред Министерския съвет

Корнелия Нинова: Колкото по-силно ни атакуват, толкова повече вярвам че сме на прав път
Трябват общи усилия за смяна на модела на управление на България

„Протестите са справедливи и очаквани. Израз са на отдавна тлеещо напрежение в обществото по много важни въпроси. Исканията са най-различни – за работа, чиста природа, справедливо правосъдие… Това са все проблеми, които години наред се трупаха в България и е съвсем естествено те да придобият такъв вид. Надявам се протестите да продължат“. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред Евроком.

Според нея всичко това са теми, които обединяват и са надпартийни. „Това, което се случи в президентството, е недопустимо – грубото нахлуване на въоръжени лица в президентската институция, погазването на върховенството на закона, пренебрежение на Конституцията. Въпросите за демокрацията, за спазването на законността, за действията на институциите, уважението към Конституцията- са важни теми за всеки българин и е съвсем нормално това да обединява“, коментира Нинова. Тя определи протестите не само като подкрепа за президента Радев, но и като битка за България и битка за справедливост.


По повод на забраната на властта за провеждането на партийния събор на Бузлуджа Нинова заяви: „Преместваме събора от Бузлуджа пред Министерския съвет.“

По темата за вота на недоверие Корнелия Нинова каза: „Нашият вот на недоверие към правителството е за корупция. Примери могат да се дават безкрайно за последните години, но по-важен е принципът на вота. ГЕРБ и Обединените патриоти вече залагат корупция в законите и по този начин тя вече става ненаказуема. Корупцията е заложена и институционално. Третото, което прави впечатление – чувството за безнаказаност. Нагледен пример за това е случаят с Алепу“. Тя каза още, че  такъв пример може да се даде и с вноса на боклуците и заключи: „Всичко това олицетворява модела на управление – олигархия, мафия, бизнес интереси и управление, което го допуска и съучаства- без никаква грижа за хората.“

„Вътре в парламента – този вот на недоверие ще се гледа чисто институционално, но истинският вот е вече навън – правителството получава вот на недоверие от хората. Така ние вътре няма да се чувстваме сами – на наша страна ще са хилядите протестиращи хора, които искат промяна в модела, справедливост и грижа за тях“, каза още Корнелия Нинова.

„Единствената гаранция за развитие на България и за просперитет и грижа за хората е оставката на правителството на Борисов. Но не просто, за да се смени партията, която управлява – трябват общи усилия за смяна на модела на управление. Няма да е никак лесно – той се е окопал твърде дълбоко в системите и институциите на държавата. Затова ни трябват обединени усилия“, категорична е тя.

Корнелия Нинова коментира и вътрешнопартийните избори: „За съжаление пандемията беше спряла отчетно-изборната кампания на БСП, но сега отново започнахме –  в момента провеждаме конференциите. Впечатлението от тях ми е, че членовете ни са единни и няма такова разделение, което се внушава публично.  В началото на август всички конференции трябва да са приключили, а на 12 септември е прекият избор за председател“. По нейните думи залогът на този вот е България и обясни: „Не става въпрос само кой ще е председател, а в каква посока ще върви и движи своята политика БСП, а оттам – какво ще се случи с управлението на България.“

„Членовете на партията искат прекия избор на председател. Те разбират, че това е революционна промяна – дава се възможност на народа да избира, а не няколко души на Конгреса да се разберат кого да сложат начело“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!