Корнелия Нинова: Призовавам Валери Симеонов да подаде оставка още днес

Корнелия Нинова: Призовавам Валери Симеонов да подаде оставка още днес
С вота на недоверие искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система

„Проблемите на хората с увреждания са част от големия проблем в здравеопазването. След няколко месеца лъжи към майките на деца с увреждания, чухме от вицепремиера, отговорен по социалната политика, Валери Симеонов, че те са „шепа кресливи жени с уж болни деца”. Това каза председателят на БСП и на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя добави, че това е абсурдно- в която и да е европейска държава, такъв човек не може да остане и минута повече на поста си. Нинова призова Валери Симеонов да подаде своята оставка още днес. Тя призова  премиера да се определи- споделя ли това мнение.

„Това ли е мнението на правителството и такава ли ще е политиката, която ще провежда кабинетът по отношение на тези деца и хората с увреждания”, попита лидерът на левицата.

Тя заяви, че БСП не иска само неговата оставка. „Днес, с вота на недоверие, искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, за агонията, на която са подложени българските граждани. Така че, днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи“, категорична бе Корнелия Нинова.

Майки на деца с увреждания заявиха, че е недопустимо човек, заемащ такъв пост, да изразява такова мнение за хора с увреждания.

”Г-н Симеонов трябва персонално да поеме своята отговорност, но важно е-  това ли е мнението на останалите министри от кабинета”, попита Боряна Драганова, майка на дете с увреждания. Тя призова Симеонов да отиде днес при палатката им зад парламента, за да видят оставката му лично от него.

„Във времето свикнахме да ни определят по различен начин, обидни са не само думите на вицепремиера, защото нашите деца не са „уж болни” и затова искаме да поеме отговорност за тях”, заяви Димитрина Русева, която също има дете с увреждане. Тя добави, че очевидно и обществото е болно, щом такива хора са на управленски постове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!