Facebook

Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на САЩ Н. Пр. г-жа Херо Мустафа

Корнелия Нинова се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на Съединените американски щати в София Н. Пр. г-жа Херо Мустафа.

Основните дискутирани теми бяха свързани с настоящата обстановка в страната, социално-икономическите последствия от кризата с COVID-19 както в национален, така и в световен мащаб и потенциалните мерки за тяхното преодоляване.

Корнелия Нинова подчерта, че във време на безпрецедентна здравна, икономическа и социална криза е все по-важна икономическата стабилност и грижата за хората.

Лидерът на БСП заяви, че извънредното положение не бива да се превръща в извинение за потъпкването на основни принципи като върховенство на закона и независими и работещи институции, които БСП винаги е отстоявала.

„Във времена на несигурност е изключително важно управлението да се основава на прозрачност“, изтъкна Корнелия Нинова.

По време на разговора Корнелия Нинова запозна Н. Пр. Мустафа с внесеното и впоследствие приетото предложение на Българската социалистическа партия за създаване на Временна парламентарна комисия за контрол върху разходите на публичните средства, насочени към преодоляване на последствията на заразата. Лидерът на БСП посочи, че прозрачността при разходването на държавните пари е от изключително голямо значение.

Нинова очерта и основните мерки, които БСП предлага, за преодоляване на социално-икономическите последствия от кризата. Те включват финансова подкрепа за хората, останали без доходи, стимули за най-засегнатите сектори на икономиката, намаляване на ДДС върху храни и лекарства и целеви помощи за местната власт.

В заключение, лидерът на БСП подчерта важността на засиленото сътрудничество между България и САЩ в условията на глобална пандемия и предстоящата световна икономическа рецесия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!