Facebook

Корнелия Нинова: Промишленото производство, търговията и строителството нарастват

Корнелия Нинова на въпрос защо е водач в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно Това написа във Фейсбук вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова

Фактите опровергават всички твърдения за срив в икономиката и фалит на индустрията в България. Опровергават и лъжите на Борисов за успешното управление на ГЕРБ. Индустрията работи и промишлеността произвежда повече сега, отколкото при управлението на ГЕРБ. Националният статистически институт отчете, че през месец май 2022 г. промишленото производство нараства с 20.2% спрямо същия месец на 2021 г., като най-голям дял в това увеличение отбелязва добивната с 18.5% и преработващата промишленост с 21%, както и производството на основни метали. Те отчитат съществен ръст и спрямо предишния месец април 2022 г., съответно с 13%, 1.6% и 8.9%. През май търговията на дребно расте с 5%. Даже строителството показва ръст, като строителната продукция от гражданско, инженерно и сградно строителство бележи покачване с 5.8% през май спрямо май 2021 г.

Знам, че сега от ГЕРБ ще кажат: “Но 2021 г. имаше ковид“. Да, но и през първите месеци на 2022 г. имаше, освен ковид и енергийна криза, инфлация, война. Изводът е един – въпреки поредицата кризи, пред които бяхме изправени, нашето правителство осигури икономически растеж и ръст в индустрията, което означава и повече работни места. Това се случи по две причини: мерките, предприети от кабинета в подкрепа на предприятията и работниците и усилията на работодателските организации и синдикатите. Ето защо е важно да не хвърляме страната в хаос и да има политическа стабилност. Тя е необходима, за да продължи икономическия растеж и сигурност за семействата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!