Корнелия Нинова: Решението за Унгария е грешка. Искаме единна, а не разделена Европа

Корнелия Нинова: Решението за Унгария е грешка. Искаме единна, а не разделена Европа
Борисов едно говори пред българите, друго пред началниците.

„Премиерът Борисов нанесе поредния удар на държавността и Конституцията в България, когато делегитимира решението на МС с думите: „това решение няма правна сила, то е за някой ден“.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя добави, че  това изявление е още едно доказателство, след Истанбулската конвенция, че той провежда двойнствена външна политика – Борисов говори едно пред българите, друго- пред началниците в чужбина.

„Това е удар по авторитета на България и българските институции“, убедена е Нинова.

Тя припомни, че веднага след гласуването в ЕП, е свикала Изпълнителното бюро на партията- въпросът за Унгария е  обсъден и е взето решение.

„Смятаме, че решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка и е още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа. То е обратно на това, което ние искаме –силна и единна не разделена Европа“, коментира лидерът на левицата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!