Корнелия Нинова: Свободата е необходимост и в настоящето

Корнелия Нинова: Свободата е необходимост и в настоящето
Нека заедно потърсим Единението в името на това да бъдем свободни хора

„Честит празник, българи. С възхищение и почит днес прекланяме глава пред българските опълченци, руските герои и воините на други народи, проляли кръвта си за нашето Освобождение от турско робство.

Шипка пази спомена за храбростта и силата на родолюбието.”

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе на връх Шипка по повод 140-та годишнина от Освобождението на България.

„Тук сме, за да отдадем заслужено признание към подвига на онези, които сътвориха този най-висок символ на свободата ни. Но свободата на един народ не е само уважение към миналото.

Тя е необходимост и в настоящето. Необходимост да мислим свободно, да говорим свободно, смело  да се изправим срещу несправедливостите днес.

За свободата се воюва всеки ден. И не поотделно, а заедно. Нека заедно потърсим Единението в името на това да бъдем свободни хора и в името на независимостта  от чужди интереси на  Отечеството”, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!