Корнелия Нинова: Свободомислието не просто се наказва, а се тъпче

Корнелия Нинова: Свободомислието не просто се наказва, а се тъпче
Ще внесем отново подписката в АПИ не с 4, а със 79 подписа – елате и ни извадете от парламента за това, че искаме истината!

„Ще се обърна към всички членове на НС на БСП с предложение да приемем декларация-обръщение към българските институции и граждани в защита на основни човешки права и свободи.“

Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди заседанието на НС на БСП. Тя добави, че президентът е прав като казва, че свободомислието се наказва.

„То не само се наказва, а се тъпче. Потъпкват се основни човешки права и свободи, затова, днес ще се обърнем към всички български граждани и ще защитим тези права и свободи“, категорична бе Нинова. Тя коментира, че е недопустимо, в правова и демократична държава, бизнесът да поставя условия на депутати- да не изпълняват основните си правомощия – да искат информация и да се борят срещу корупцията.

„Знаем, колко сте големи и силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всички нас – Конституцията и основните права на българските граждани“, обърна се тя към Камарата на строителите . Нинова заяви, че депутатите нито ще подадат оставки, нито ще спрат да ходят на работа.

„Ние ще внесем отново подписката в АПИ, като ще се обърна към цялата група на „БСП за България“, да го направим със 79 подписа. Елате и извадете 79 души заради това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики. Заставаме всички заедно зад Елена Йончева, Георги Михайлов и колегите, които подписаха искане до АПИ за проверка на строителството на магистрали“, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че социалистите ще изпратят декларация и до европейските институции.

„Вчера ГЕРБ открито оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния характер на служебно правителство, назначено президента“, каза още Корнелия Нинова.

Тя заяви, че Цветан Цветанов си е позволил да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. „Не пипайте основополагащите темели на българската държавност. Знаем, че ви е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не е основание да оспорвате Конституцията“, обърна се тя към ГЕРБ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!