Корнелия Нинова след КСНС: Чрез разговори и диалог да търсим мир, а не война

Корнелия Нинова след КСНС: Чрез разговори и диалог да търсим мир, а не война
Цветанов лъже. Президентът не е предлагал излизане от ЕС
„Чрез разговори и диалог да търсим мир, а не война”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

С политически и дипломатически средства да се свали напрежението и да се затворят конфликтите. Тя обясни, че е направен анализ на отбранителните ни способности, като е отчетено, че от миналото заседание досега не са изпълнени всички решения и има още много да се прави.

„Все още в системата има около 20% непопълнен състав. Тръгват си хората от системата заради ниски заплати, заради лошите социалните условия. Трябва да се погрижим за хората”, категорична бе тя.

„В процеса на модернизация на българската армия да бъдат включени активно българската отбранителна индустрия и българският бизнес” , каза Нинова. Според нея това ще осигури развитие на икономиката и работни места.

Тя подчерта, че БСП е против увеличаването рязко на разходите за отбрана до 2% от БВП, защото в България има и много други недофинансирани системи като социална, образователна, здравна и редица други”, обясни лидерът на опозицията.

По думите й Цветанов лъже, че президентът е предлагал излизане от ЕС и НАТО. “Като го слушам, имам чувството, че не сме били на един и същи КСНС”, каза още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!