Корнелия Нинова: Спешно свикване на извънредно заседание на парламента

Корнелия Нинова: Спешно свикване на извънредно заседание на парламента


Корнелия Нинова: Спешно свикване на извънредно заседание на парламента
Втора точка обсъждане на възможностите държавата да плати, да върне парите на хората, на тези 200 000, които са ощетени от фалиралото кипърско дружество.
Искаме свикване на извънредно заседание на Народното събрание през другата седмица, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след извънредното заседание на ИБ на БСП.

Опозицията предлага извънредното заседание на парламента да има две точки в дневния си ред:

Първа точка: Изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за кризата с електронните системи в България. Правителството е безсилно да се справи, не е ясно кой ще поеме политическато отговорност, посочи Нинова.

Втора точка: Обсъждане на възможностите държавата да плати, да върне парите на хората, на тези 200 000, които са ощетени от фалиралото кипърско дружество. БСП предлага в извънредното заседание е обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите и предлагане на конкретни решения за справяне с казуса, който засяга хиляди българи.

„Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на НС другата седмица“, съобщи Нинова и уточни, че става въпрос за срива на Търговския регистър, както и проблема със сайта на Министерство на правосъдието, който не можеше да бъде зареден няколко часа.
„Това, както знаете засяга хиляди хора, фирми, капитал, акции, данни, собственост, задължения на фирми“, заяви Нинова. По думите й правителството е безсилно 7-ми ден да се справи с кризата.

„Борисов да отговори на това, кой поема отговорност за срива на системите и дали проблемът ще се реши“, каза още тя.

„От БСП искаме и министърът на финансите Горанов да отговори на въпроса за фалиралата фирма „Олимпик“ и дали ще се осигури връщането на парите на хората. Няма как потърпевшите да съдят Гърция поотделно“, допълни Нинова.
„Четвърт милион души остават без застраховки. Тези хора са измамени, а услугата не може да бъде осигурена“, заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България Крум Зарков.

„В момента се съсипва държавата и системата. Ще имаме конкретни предложения за решения“, подчерта Корнелия Нинова.

Нинова поясни, че в Министерство на правосъдието също се съхраняват изключително важни данни.

Според лидера на БСП са необходими 48 подписа за свикване на извънредно заседание в НС.

„БСП за България“ вече е събрала необходимите подписи.
Източник:epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!