Facebook

Корнелия Нинова: С отказа си от ЧЕЗ правителството се отказва да защити националния интерес

Корнелия Нинова: С отказа си от ЧЕЗ правителството се отказва да защити националния интерес Какво се случи между 01.03. 2018 и днес. Дължите отговори и истината, г-н Борисов, на 3 млн. българи

„Какво се случи между 01.03. 2018 и днес. Дължите отговори и истината, г-н Борисов, на 3 млн. българи.“ Това заяви в Черна гора лидерът на БСП Корнелия Нинова, която участва в Балканската конференция “Пътят към европейска балканска среща”.

Тя припомни, че на 01.03. 2018г.  министър Горанов заяви, стоейки до Гинка Върбакова, след среща при Борисов:

„Заявихме ясно желанието си да участваме в тази сделка по един или друг начин. Ако продавачът се съгласи, държавата има възможността, през средства от бюджета или частно придобиване – чрез някоя от енергийните компании, да влезе в подобна сделка. Ако държавата придобие дял от дружеството, този дял трябва да бъде най-малко контролен“.

„Как така, тогава беше целесъобразно, а днес вече не е? Какво се промени? Нещо се случва зад гърба на хората. Или тогава ги излъгахте, за да приспите гнева им от задкулисието?

Днешното скриване на Борисов от комисията и изявлението на министъра на финансите доказват тезата ни, че правителството стои зад нечии неясни интереси, които ще придобият една трета от доставките на електрическа енергия. Кой взе решение държавата да не участва?

Правителството или Борисов еднолично?“- попита лидерът на БСП. Нинова изтъкна, че  правителството не е обсъждало това решение и попита дали  патриотите са  съгласни с него.

„Каква е тази метаморфоза- от  разваляне на всички концесии до ненамеса на държавата в сделка, която засяга националната сигурност и живота на 3 млн. българи.

Ясно е, че Борисов си променя позицията по три пъти на ден, но вие къде сте в това правителство? И още един въпрос – вярно ли е, че ЧЕЗ са внесли искане в КЕВР за увеличаване цената на тока, с колко и откога.

Излезте и обяснете на българите- кой си играе със съдбата им! „- призова Корнелия Нинова.

Тя каза, че БСП продължава да настоява държавата да  защити националната сигурност и интересите на гражданите и да изкупи ЧЕЗ България.“ С отказа си от ЧЕЗ правителството се отказва да защити националния интерес“- заключи Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!