Корнелия Нинова: С „Произведено в България“ сме на общо мнение – държавата трябва да има роля за развитието на икономиката

Корнелия Нинова: С "Произведено в България" сме на общо мнение - държавата трябва да има роля за развитието на икономиката
„С представителите на Съюз „Произведено в България“ сме на едно мнение по най-важния въпрос – че държавата трябва да има роля за развитието на икономиката. Това не е нито национализация, нито нещо немодерно“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведена среща с представители на съюза по повод предложената от левицата „Визия за България“. По думите й това е била една от най-смислените срещи, тъй като организацията обединява  над 1500 български фирми и производители.

Тя подчерта, че именно те са хората, които правят българската икономиката. Според нея те са най-наясно с проблемите и имат виждания за решение. „Ние предложихме тази визия не като партийна или предизборна програма.

Тя е желание да проведем разговори и да обединим максимално национална енергия от различни граждански структури и партии, неправителствен сектор, експерти, учени, специалисти. Да се обединим около 5-6 важни приоритета, които всички смятаме, че трябва да се развиват, за да тръгне България в по-добра посока и хората да живеят по-добре“, коментира председателят на БСП.

Тя обясни, че заедно с представители на левицата присъстващите са срещнали разбиране по някои от предложенията, а по други са имали критики и предлагат промени към тях. „Срещнахме разбиране в две неща.

Трябва да има един сектор, който е от национална сигурност, да остане държавен, да се управлява професионално, а не партийно“, обясни Нинова и подчерта, че за БСП това са обектите, които са от национална сигурност, които са записани в закона. На второ място тя посочи как държавата може да помогне на българския бизнес, на българското производство и икономика.

„Ние представихме нашето виждане, че това може да стане чрез данъчни облекчения, чрез преструктуриране на Банката за развитие, с кадри като се обвърже икономиката с образованието“, каза още тя.

Нинова заяви, че с представителите на съюза са се разбрали да се продължат тези разговори в работен порядък. „Имаме нужда от разговори, съвети, предложения, така че от всички тези приоритети да избистрим важните, да се обединим максимално повече българи около тях и който и когато да управлява, да следва тази политика за държавата и за държавността“, заяви Корнелия Нинова.

Кънчо Стойчев: Продължаваме разговорите за Визия за България

„Визия за България е документ, който трябва да стане начало на разговор за всички българи в каква държава искаме да живеем и тя да бъде най-ефективно упарвлявана; каква да бъде нейната роля, как да осигурява спазване на правилата, на сигурността на гражданите и защитата на слабите“, заяви Кънчо Стойчев, председател на Управителния съвет на Съюз „Произведено в България“.

Той заяви, че организацията поема ангажимента да продължи разговорите за визията за България в съвместна работна група в три направления – борба с монополите в страната; подобряване на бизнес средата и особено мерките за борба с корупцията; данъчна политика.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!