Корнелия Нинова: Чух най- страшното изречение в живота си

Корнелия Нинова: Чух най- страшното изречение в живота си
Ще посветим всяка секунда на тази кауза- хората с увреждания

„Времето ще покаже, дали на срещата с представителите на хората с увреждания се е говорело политически коректно за национален консенсус и политическа воля и ще има ли резултат.

За нас важното е, че тези хора не искат кърпене на парче и повече пари от бюджета, а промяна в системата, която налива пари,но те не стигат до децата с увреждания”.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, след среща с представители на хората с увреждания. Тя добави, че тези пари отиват в структури, които са обрасли около тях и ги затвярят все повече, вместо да ги интегрират и да им помогнат да излязат на трудовия пазар.

„Ангажирахме се, всяка свободна секунда оттук нататък, да посветим на каузата- децата с увреждания и техните родители да бъдат пълноценни хора. Чух най- страшното изречение в живота си- майки да кажат, че искат децата  им да умрат преди тях, защото иначе няма, кой да ги гледа.

За каква политическа коректност говорим тук. Сърце трябва за това”, каза Нинова.  Тя добави, че пари в системата има, но трябва политиците да седнат и да си свършат работата, за да не се чуват повече такива изречения от български майки.

Антон Кутев: Хубаво е, че управляващите най-накрая разбраха, че хората с увреждания не искат само пари

„Хубаво е, че управляващите най-накрая разбраха, че хората с увреждания не искат само пари. Бюджетите трябва да се увеличават, но има механизми, които могат да се направят сега, в близките няколко месеца и промяната да бъде  усетена от тях”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев. Той добави, че хората с увреждания искат системата да бъде направена, така че да бъде рационална. „Надявам се, че след като колегите от мнозинството присъстваха на срещата, промените ще се случат, защото за реформа говорим с министър Петков, вече една година.

Тази среща, с присъствие на представители на управляващите, нямаше да се случи, ако не се беше случил  скандалът с Емил Христов”, заяви Кутев.  Той добави, че оттук нататък, обаче, въпросът е- какво ще предприемат управляващите, за да бъдат решени проблемите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!