Facebook

Корнелия Нинова: Широка гражданска подкрепа ще даде тласък на присъединяването на Западните Балкани

Корнелия Нинова: Широка гражданска подкрепа ще даде тласък на присъединяването на Западните Балкани Лидерът на БСП Корнелия Нинова продължи Балканската си обиколка с посещение в Албания, където се срещна с премиера Еди Рама, с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Микеле Николети и представители на леви партии от Европа и Западните Балкани.

Премиерът на Албания представи пред участниците в срещата подготовката на страната за кандидатстване за членство в ЕС.

Проведе се дискусия за начина, по който гражданското общество и икономическият сектор могат да допринесат към процеса на присъединяване.

„Не само ,че могат да допринесат, но те трябва непременно да бъдат включени в този процес“- заяви Корнелия Нинова.

Според нея разширяването е важно не само за правителствата и политическите елити, а  най-вече за народите на Балканите. „Широка гражданска подкрепа ще даде тласък на преговорите.

Едно властимащо гражданско общество е елемент на всяка една демокрация.

Западните Балкани са изправени пред редица предизвикателства като спазването върховенството на закона, борбата с корупцията, икономическата и социална кохезия. Гражданите са основен двигател за преодоляване на тези проблеми“-заяви още тя.

Тази информация достига до ас благодарение на информационна агенция  Bulpress! 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!