Корнелия Нинова за 2017г: ПГ на „БСП за България“ отстояваше поетите ангажименти

 Корнелия Нинова за 2017г: ПГ на  "БСП за България" отстояваше поетите ангажименти
Здравеопазването, бедността и доходите са приоритет за следващата сесия на НС

„Ръководството на парламентарната група на „БСП за България“ изготви отчета  за 2017 г. Удовлетворени сме от свършената работа.

Годината беше различна и интересна. Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция – една сериозна промяна за България.

Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80. Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства. Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания”, това написа председателят на НС на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

Тя припомня, че ПГ на „БСП за България” е внесла 30 законопроекта в защита правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, български производители, млади семейства.

„Изразихме позиции по важни за живота на хората въпроси в 41 изказвания от името на парламентарната ни група. Контролирахме управляващите чрез 651 зададени въпроси и 48 питания”, пише още лидерът на левицата.

Нинова добавя, че целият отчет за свършеното ще бъде представен от всеки депутат в избирателния му район в следващите дни. „Пред нас стои новата 2018 г. с редица нерешени проблеми.“- отбелязва председателят на БСП.

„Днес обсъдихме приоритетите си за следващата сесия на НС. Безспорно здравеопазването е един от тях, както и бедността и доходите, особено на фона на задаващо се ново увеличение за цените на газ и вода.

Уточнихме и мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17.01.18 г.”, добавя още тя. Корнелия Нинова, пише още, че европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията.

Тя заявява, че статията на „Гардиън“, в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България.

„По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета.

Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията.

Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството”, категорична е Нинова.

Председателят на БСП заявява, че могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа.

Тази информация достига до вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!