Facebook

Корнелия Нинов: Нямаме Ви доверие

Корнелия Нинов: Нямаме ви доверие
Корнелия Нинова към КЕВР и ГЕРБ гледай видео тук !
Един от най-важните въпроси за нас е растящите цени на ток, парно, газ, вода, а оттам и на цените на всички стоки и услуги. Нямаме грам доверие в решенията на КЕВР. В изявление на Иван Иванов от 25.09.2018 г. той казва, че повишаването на цената на природния газ за битови и бизнес потребители ще бъде с не повече от 8%. Три дни по-късно, на 28.09.2018 г., цената на природния газ поскъпва с 14% от 1 октомври.

Това е само едно от изказванията и решенията на Комисията. Независим орган ли е КЕВР или има зависимости от монополисти? Защото с тези решения се пълнят джобовете на монополистите, но се взимат и последните стотинки от джобовете на хората. С тези решения управляващите и КЕВР убиват българската икономика и производство, фалират малкия и среден бизнес и по-лошото е, че изправят пред невъзможност българите да използват елементарни услуги. В 21 век, в европейска България, хората се отказват от услуги за топла вода, защото не могат да си я платят. 10-15 души комисари, сътрудници и помощници, затворени на тъмно, решават съдбата на милиони, без да отчитат обективните обстоятелства при вземането на тези решения. Имаме следните въпроси: когато отчитат направени инвестиции, подадени от ВиК дружества и други фирми, проверяват ли ги на място или просто гледат документи и ги отчитат по тях?

Смятаме, че подадените по документи инвестиции не отговарят на действителността. Уж направените инвестиции, например във водопреносната мрежа, не са довели нито до подобряване на нейното състояние, нито на качеството на услугата или качеството на водата. Имаме въпроси към комисарите и сътрудниците, които ще зададем в четвъртък на едно извънредно изслушване, по наша инициатива, в комисията по енергетика, на която сме поканили и представители на средния и малкия бизнес, и на потребителски организации, защото смятаме, че е необходима една абсолютно открита и прозрачна процедура – да дойдат и да обяснят- на какво основание вземат тези решения.

По повод информацията, че ЕК глобява БЕХ със 77 млн.евро и изявлението на Борисов, че тази сума е малка: тезата, че е било поставено условие или да се приватизира „Булгартрансгаз“, или да се наложи глоба, се появи публично от правителството, след налагането на глобата. Наш евродепутат ще зададе въпрос на еврокомисаря по енергетиката- дали е вярно. От ЕК ние такова нещо не сме чували официално. Позицията на БСП е: ние сме против приватизацията на стратегически за страната обекти.

Така, както Борисов е решил да не се приватизира „Булгартрансгаз“, да последва предложенията на БСП и да бъдат забранени за приватизация всички стратегически за националната сигурност обекти, включително и за концесия. Щом така е загрижен за националната сигурност и за тези обекти, да спре веднага концесията на летище „София“. Да помисли и за предложението ни да не се дават на концесия плажовете на България, жп-инфраструктурата, подземните богатства.

Ние от Булпресс  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!