Facebook

Кристиан Вигенин: Не е работа на служебния кабинет да решава въпроси с изборното законодателство

Вигенин: Не е работа на служебния кабинет да решава въпроси с изборното законодателство Кристиан Вигенин: Предстои сериозен дебат в Народното събрание по цялостни промени в изборното законодателство

„От името на БСП, бихме искали да заявим, че не е работа на служебен кабинет да решава въпроси, свързани с изборното законодателство.

Приветстваме факта, че този законопроект за гласуването на български граждани в чужбина беше оттеглен.” Това заяви избраният за народният представител от „БСП за България” Кристиан Вигенин на пресконференция в централата на партията по повод новината, че служебното правителство готви проект за Закона за българското гражданство.

Той добави, че предстои сериозен дебат в Народното събрание по цялостни промени в изборното законодателство.

„Въпросите, които този законопроект третира, ще бъдат обсъдени широко и решавани в рамките на този по-голям дебат, когато ще е ясно- кой ще носи политическата отговорност за съответните предложения и решения по тази тема”, категоричен беше Вигенин.

По думите му е нужна много прецизна формулировка на тези теми, която да гарантира, че от една страна ще бъдат запазени и съхранени конституционните права на българските граждани, живеещи в чужбина да гласуват в избори, а от друга – да гарантира, че ще бъдат пресечени всякакви опити за външна намеса в изборния процес в България.
Източник: bsp.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!