Крум Зарков: Вотът на недоверие не е саботаж, а необходимост

Крум Зарков: Вотът на недоверие не е саботаж, а необходимост
Този вот е продиктуван най-вече от бездействието на правителството на ГЕРБ и ОП по чувствителна за обществото ни тема

„Вотът на недоверие не е демонстрация на самоволна опозиционност, саботаж или търсене на евтина реклама.

Този вот е продиктуван най-вече от бездействието на правителството на ГЕРБ и ОП по чувствителна за обществото ни тема“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от парламентарната трибуна.

Той добави, че вотът черпи своите мотиви от логиката, че когато едно правителство, което и да е то, не може да се справи с основния проблем пред страната, то губи правото да управлява. „Корупционният тумор разяжда нашата страна и това е видно отдалеч.

Според Евробарометър за 2017 г 83% от българите смятат, че корупцията е широко разпространена в страната. 88% от анкетираните участници в обществени поръчки през 2017 г. считат, че офертите не се оценяват обективно. 80% са сигурни, че условията са тенденциозни, в полза на конкретно лице“, заяви Зарков.

Той бе категоричен, че огромната част от тези 10 млрд. лв, които правителството е изразходвало по обществени поръчки са раздадени при предварително нагласен победител. „Разисквайки, престъпление ли е или явление корупцията, приехме един объркан закон, чиято антикорупционност се изчерпва с неговото заглавие“, заяви още народният представител.

„От предвидени 17 млн. лв. за ремонта на НДК, се дадоха 45 млн. лв.  Други 180 млн. лв. отидоха за злополучната ни ограда. За нея BBC оповести: „Корупцията в тази страна подкопава сигурността на ЕС, пресичането на границата не е просто лесно, то често е улеснено“ – изтъкна той . Зарков заяви, че хората виждат това ,знаят го, но много от тях мълчат.

„Ако вотът успее, всяко следващо правителство, което и да е то, ще знае с какъв аршин ще бъде съдено“, заключи той.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!