Facebook

Крум Зарков: Кооперациите трябва да бъдат подкрепяни и законодателно. Те стигат до населени места, където другите търговци не искат

Крум Зарков: Кооперациите трябва да бъдат подкрепяни и законодателно. Те стигат до населени места, където другите търговци не искат „Кооперациите са единствените, които стигат до места, където никой друг търговец не може да отиде.

Те практически доставят хляба на хората там, където никой друг търговец не иска да отиде, защото просто не му излиза сметката. Те трябва да бъдат подкрепени в това начинание, ако трябва и законодателно.” Това заяви на среща между ръководствата на БСП с Централния кооперативен съюз в София, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков.

Той бе помолен да коментира желанието на левицата да допринесе по-голям процент български стоки да се продават в големите търговски вериги. „Ние сме в непрекъснат диалогов режим с производителите, за да определим това, което е възможно и ще допринесе за стимулиране на повече пласиране на българската продукция на пазара, т.е. на по – добри условия, при които българските производители да участват на пазара.”

Зарков добави, че БСП се стреми да изработи решенията заедно с хората, които са на терен, които работят, които произвеждат. „В Кооперативния съюз членуват хора, които произвеждат блага и продукти, които се сблъскват с всички нередности на нашата система в момента – от сивата икономика, през злоупотребата с господстващо положение на конкуренти, до обезлюдяването на цели региони”, заключи той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!