Facebook

Лавров обясни защо руските ВКС нанасят удари в провинциите Идлиб и Хомс

Лавров обясни защо руските ВКС нанасят удари в провинциите Идлиб и Хомс Руският външен министър Сергей Лавров разказал какво целят ударите на ВКС и на сирийските войски в провинциите Идлиб и Хомс.

Според дипломата операциите трябва да предотвратят прехвърлянето на терористи от Ирак в Сирия, която трябва да демонстрира своето „негостоприемство” и несигурно място за оцеляване.

„Нашите ВКС и сирийските ВВС работят в провинциите Идлиб и Хомс, за да предотвратят изтеглянето на ИД от Мосул” – заявил Лавров след срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Руското МО гарантира, че координатите на всички цели на ударите на Ту-95МС, извършени от акваторията на Средиземно море, са проверени и потвърдени по каналите на разузнаването.
Превод: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!