Facebook

Лавров предупреди: Изолирането на Русия ще навреди на Европейския съюз

Лавров предупреди: Изолирането на Русия ще навреди на Европейския съюз Изолирането на Русия ще навреди на Европейския съюз, предупреди руският външен министър Сергей Лавров.

Той отхвърли обвиненията към страната му, че е отговорна за „замразения“ конфликт в Източна Украйна.

Киев пое задължението да предостави на Донбас особен статут, да издаде амнистия и да проведе местни избори.

Става дума за основни европейски стандарти, които предвиждат право на гражданите за местно самоуправление и безпрепятствено използване на родния език.

Русия е заинтересована от решаването на конфликта до своята граница повече от всеки друг.

Твърденията, че се опитваме да го превърнем в постоянен е опит за прехвърляне на проблема от болната на здравата глава, каза руският първи дипломат по време на руско-германски форум в Москва, цитиран от БНР.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!