Facebook

Лавров: САЩ пазят терористите от „Джабхат ан-Нусра“ за свалянето на Асад

Лавров: САЩ пазят терористите от "Джабхат ан-Нусра" за свалянето на Асад Съществуват основания да се твърди, че САЩ пазят терористичната групировка „Джабхат ан-Нусра“ за свалянето на президента на Сирия Башар Асад.

Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде RT.

„Има много примери, които говорят за това че съзнателно или несъзнателно, но „Джабхат ан-Нусра“ някак се извеждаше извън скоби в практическите действия на американската коалиция“, заяви Лавров в отговор на въпрос на RT.

Той отбеляза също така, че съществуват множество основания да се предполага, че съществуват намерения за използване на терористичната групировка за определени цели.

„Имаше немалко основания да се предполага, че я пазеха и я пазят като най-ефективната боеспособна сила, противопоставяща се на правителството на земята, за да може, когато настъпи часът, тя да бъде използвана за свалянето на законното правителство на Сирия“, подчерта министърът.

По-рано Лавров нарече позицията на САЩ за Алепо „задънена улица“.
Източник: „Руски дневник

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!