Facebook

Марио Трайков до министерствата на финансите и здравеопазването.

Марио Трайков до министерствата на финансите и здравеопазването.
В Министерство на здравеопазването е получен сигнал с предложение от г-н Марио Трайков, кандидат за народен представител от Коалиция БСП за България при 25 МИР, с бюлетина 33 и преференция 116 във връзка с необходимостта от подобряване на социално – битовите условия в Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм /ДПБЛНА/.

 

Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм /ДПБЛНА/ е единственото специализирано у нас лечебно заведение за лечение на пациенти с алкохолна и опиатна зависимост.

Стационарният блок на ДПБЛНА се намира извън населената част на кв.“Суходол“, гр. София, в поземлен имот /ПИ/ c идентификатор 68134.4127.318, с площ 39 956 кв. м. По данни на директора на лечебното заведение, същият е строен е през 1972 г. от пациенти. Понастоящем включва една масивна сграда и 5 павилиона. Съществуващият досега павилионен тип е много остарял и не отговаря на съвременните изисквания.

До момента на павилионите са правени палиативни ремонти „на парче“ и условия в тях са лоши за работа на персонала и пребиваване на пациентите – падаща мазилка, липса на самостоятелни стаи, а cамo такива с по б легла, няма постоянна топла вода и самостоятелни тоалетни. Съществуващите електроинсталации са морално остарели, не отговарят на съвременните изисквания и не покриват настоящата консултация на ток.

Съществува сериозна опасност включването на повече електроуреди да доведе до пренатоварване на мрежата и аварии, свързани с опасност от възникване на пожари, което от своя страна може да подложи на риск живота и здравето на персонaл и пациенти. В не добро състояние са и ВиК инсталациите. Помещенията, определени за съхраняване на архива на лечебното заведение, също не отговарят на изискванията, за което Държавна агенция „Архиви“ е дала предписание за привеждането им съгласно нормативните изисквания.

Когато хора с опит и възможности като Марио Трайков се ангажират с някой проблем те търсят решения и ги намират.
Каквото трябваше е свършено от кандидат депутатът на БСП за 25 МИР с бюлетина 33 и преференция 116.

Ето такива хора трябват да бъдат в следващият парламент – можещи и знаещи как да решават проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!