Мая Манолова скочи на КЕВР и разказа как монополните дружества късат жива кожа от народа

Мая Манолова скочи на КЕВР и разказа как монополните дружества късат жива кожа от народа

Мая Манолова скочи на КЕВР и разказа как монополните дружества късат жива кожа от народа

Решението в арбитражния съд има силата на съдебно решение, затова хората следва да плащат.

Късане на жива кожа от народа е част от ежедневието. Това правят монополните дружества. Става дума за едни т.нар. арбитражни съдилища, които са обслужващо звено. Масово се съдят граждани, като така се злоупотребява. Това каза националният омбудсман Мая Манолова в ефира на bTV.Тя посочи, че у нас има над 45 такива арбитражни съдилища.

„Само един от тях разглежда стотици дела на година. Бълват се осъдителни решения. Често това се случва без гражданинът да бъде уведомен, без да дължи такива суми или суми, погасени по давност. Това не е съд, а арбитраж, който съществува, за да урежда споровете между две страни по договорите между тях“. „Тъй като институциите не вземат мерки вече и монополистите ползват услугите на такива съдилища. Дружеството даже си е позволило да включи такава арбитражна клауза“.

Решението, според Манолова, е КЕВР да се събуди от лятната си дрямка и да отправи препоръка. „Има редици институции, които трябва да защитават хората. „Решението в арбитражния съд има силата на съдебно решение, затова хората следва да плащат. Кой е крадец на ток се определя от наказателния съд, а не от арбитражния съд. Това е енергиен трибунал“.
Източник:novinite.eu

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!