Медии: Русия може да унищожи армията на Великобритания за един ден

Медии: Русия може да унищожи армията на Великобритания за един ден
Въоръжените сили на Обединеното кралство нямат никакви шансове при евентуален военен конфликт с Русия.

Този извод правят експерти от Центъра за исторически анализи и изследвания на конфликти (CHACR), цитирани от inforeactor.ru в неделя (22 януари).

Западните медии разпространиха данни от доклада, според които на „компетентен враг“ като Русия ще му е нужен само един ден, за да разгроми бойното подразделение на британската армия.

До извода експертите стигнали на базата на анализ на финансирането на британските въоръжени сили. Според доклада орязването на разходите за отбранителна способност на страната ще доведе до изтощение на армията и ще намали нейната способност да се противопостави на сериозни заплахи.

В същото време в текста на документа се отбелязва, че макар и Великобритания да не е застрашена от директно нападение, тя може да бъде въвлечена в конфликт.

Това може да се случи при евентуални агресивни действия спрямо съюзниците на Лондон или „стратегически важни страни“, се посочва в доклада.

Източник: bg.rbth.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!