Facebook

Международна конференция, посветена на 75 годишнината от началото на Великата отечествена война

Международна конференция, посветена на 75 годишнината от началото на Великата отечествена война

В Централния военен клуб в София на 19 май от 10.00 ч. ще бъде открита международна научна конференция, посветена на 75-тата годишнина от началото на Великата Отечествена война, в която руския и другите народи от тогавашния Съветски съюз дадоха милиони жертви, с цената на които Европа и светът бяха освободени от фашизма.
Във форума участват над 100 учени, общественици и дипломати от България, Русия, Сърбия и Гърция. Организатори на събитието са Форум „България – Русия”,  Българският антифашистки съюз, Българският евразийски научен център, Съюзът на руските ветерани от Великата отечествена война и Съюза на ветераните от войните в България. Мероприятието се провежда със съдействието на посолството на Русия в България.
Научни доклади и съобщения ще изнесат акад. Андрей Фурсов от Руската академия на науките, проф. Евгений Гиндев, проф. Искра Баева от СУ „Св. Кл. Охридски”, доц. Димитър Генчев – историк, проф. Максим Мизов – социолог, д-р Олег Назаров от руското сп. Историк”, проф. полк. Димитър Недялков от Военна академия „Г. С. Раковски”, Сергей Прохоров от Фонда за защита на съотечествениците на Русия, проф. Елена Пономарьова от Московския държавен институт за международни отношения, проф. Андрей Баранов – политолог, Тилемахос Лунгис от Националния исторически център в Атина, д-р Иван Бецич от Института за сръбска култура, проф. Минчо Минчев – философ, д-р Светлана Шаренкова – Председател на Форум „България-Русия”, проф. Марин Калонкин от Съюза на ветераните, проф. Нако Стефанов и други учени и обществени дейци.

Източник: bsp.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!