Facebook

Министър Нинова: Държавата ще субсидира обучението на 866 нови инженери за българската индустрия

Корнелия Нинова за премиера: Вместо да се моли на Франция и Гърция за ваксини, да започва разговори с Китай и Русия, като европейските лидери „Правителството взе още едно добро и полезно за икономиката решение. За българската индустрия отдавна липсват инженерни кадри.“

Това коментира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след заседанието на Министерски съвет в сряда.

„Днес увеличихме с 866 броя местата за студенти държавна поръчка в 23 професионални направления, които подготвят необходимите за икономиката ни кадри.

Тези бройки ще бъдат субсидирани от държавата и са в едни от най-липсващите професии – машинно инженерство, материали и материалознание, общо инженерство и др.“, съобщи Нинова.

„Връзката образование-икономика е задължителна. Планиране и залагане в университетите на необходимите специалности гарантира от една страна работа на завършилите и оставане в България, от друга – кадри за бизнеса“, допълни министър Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!