Министър Нинова: Има осигурени торове за тази година. Земеделските стопани да бъдат спокойни

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна с ръководството на Агрополихим в гр. Варна, за да успокои земеделските производители. „Има напрежение и притеснение сред земеделските стопани във връзка с прекъснати или затруднени доставки на торове. Те се притесняват, че заради това няма да се приготвят за новата реколта тази година. Бих искала оттук и вече след срещата с ръководството на Агрополихим на 200 % да ги уверя да бъдат спокойни. От ръководството разбрахме, че те имат суровини, работят на пълни обороти, могат да задоволят българския пазар, дори имат остатък за износ. Не са зависими от доставките на газ, защото работят в по-голямата си част с биомаса. Така че нека земеделските стопани да бъдат спокойни. Ще бъдат осигурени торове за реколтата през тази година“, това заяви министър Нинова пряко от гр. Варна.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна с ръководството на Агрополихим в гр. Варна, за да успокои земеделските производители.

„Има напрежение и притеснение сред земеделските стопани във връзка с прекъснати или затруднени доставки на торове.

Те се притесняват, че заради това няма да се приготвят за новата реколта тази година. Бих искала оттук и вече след срещата с ръководството на Агрополихим на 200 % да ги уверя да бъдат спокойни.

От ръководството разбрахме, че те имат суровини, работят на пълни обороти, могат да задоволят българския пазар, дори имат остатък за износ.

Не са зависими от доставките на газ, защото работят в по-голямата си част с биомаса.

Така че нека земеделските стопани да бъдат спокойни.

Ще бъдат осигурени торове за реколтата през тази година“, това заяви министър Нинова пряко от гр. Варна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!