Facebook

Министър Нинова и КНСБ се разбраха да работят заедно в 10 отраслови съвета

Министър Нинова и КНСБ се разбраха да работят заедно в 10 отраслови съвета В оперативен порядък да се актуализират всички 10 отраслови съвета, с което да се засилят функциите им, така че в най-кратки срокове да влязат в полза на българската икономика и индустрия.

За това се разбраха вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на среща с председателя на КНСБ Пламен Димитров и други представители на синдикатите. На нея присъства и зам.-министър Димитър Данчев.

Отрасловите съвети, сред които Химия, Металургия, Машиностроене, Лека промишленост, Дървообработваща и лека промишленост, Хранително-вкусова промишленост ще обсъждат проблемните въпроси в конкретните браншове. Те ще дават и предложения на законодателната и изпълнителната власт. Синдикалните федерации и гражданските организации ще имат съществена роля при вземането на решения.

По време на срещата бе обсъден бюджетът, който КНСБ подкрепя, както и Планът за възстановяване и устойчивост. Представителите на КНСБ изразиха категорична подкрепа с искането на министър Нинова за повече преки помощи за бизнеса, отколкото кредити и финансови инструменти. Бяха дискутирани правата на работниците и техните заплати.

Министър Нинова и лидерът на КНСБ акцентираха на добрите взаимоотношения между министерството и синдикалната организация. Те се разбраха да продължат разговорите в работен порядък на следващи етапи по наболели проблеми.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!