Facebook

Москва спря „Щита на Ефрат”: Ще се примири ли Ердоган?

Москва спря „Щита на Ефрат”: Ще се примири ли Ердоган? Турция не е против сирийски войски да контролират Манбидж, заявил турският президент Ердоган, оповести изданието Sabah daily.

За него е достатъчно в града да не са кюрдите от YPG (бойното крило на сирийската кюрдска партия „Демократически союз“).

Изданието припомня, че турската армия едва ли ще настъпи срещу Манбидж, защото трябва да премине през бойните редове на сирийската армия. Това би настроило против Турция всички геополитически играчи.

Това отстъпление на Анкара станало силно разочарование за протурските бунтовници, които са ударната сила в операция „Щит на Ефрат”.

Турските сили се оказват притиснати от сирийците в граничната зона и няма как да настъпят към Рака и Манбидж. Анкара не си и помисля да отиде на конфликт с геополитическите играчи (Русия и САЩ) и Дамаск.

Спирането на експанзията на „умерените” джихадисти при подкрепата на турската армия е тактически успех за Москва. Сега на ход е Ердоган. Ако здравият разум не му изневери, той ще приеме реалностите, каквито са.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!