Народните представители от БСП Димитър Данчев и Манол Генов подкрепиха протеста на българските транспортни фирми в Страсбург

Народните представители от БСП Димитър Данчев и Манол Генов подкрепиха протеста на българските транспортни фирми в Страсбург
„Българското правителство не се възползва от възможностите си в Съвета на ЕС, както когато България имаше възможност да определя дневния ред на Европа, така и след това при Австрийското председателство“

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Манол Генов на протеста на българските транспортни фирми в Страсбург. „Българското правителство пропиля възможността да постигне компромис, който да не бъде в ущърб на българския транспортен бранш“, допълни той.

По неговите думи още от самото начало на разглеждането на пакет „Мобилност“ е трябвало да се търси подкрепата на останалите страни членки от Източна Европа и периферните държави. „Сега се радваме на малки процедурни победи и прехвърляме цялата отговорност на българските евродепутати.

Доволни сме от факта, че председателя на ЕП г-н Таяни се е възползвал от правото си да върне трите пакета към транспортната комисия за ново разглеждане.

Това обаче е резултат от усилията на нашите евродепутати, които всячески отстояваха националния интерес пред  председателя на ЕП и неговия кабинет. Не можем да приемем, че в самия край на този мандат на ЕП може да се вземе толкова важно решение за бъдещето на един от основните икономически сектори в ЕС“, подчерта народният представител Димитър Данчев.

„По време на последното гласуване от понеделник, тази седмица, когато се взе решение за ново разглеждане на пакета „Мобилност“ в пленарната зала на ЕП, стана ясно, че дори представители на много страни от периферията на Съюза вече гледат повече в посока на предстоящите избори за европейски парламент и мислят повече за партийните си интереси, отколкото за националните си.

Това още веднъж показа, че този парламент не бива да взима каквото и да е решение по пакет „Мобилност“, каза още Данчев на протеста в Страсбург.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!