Facebook

НАТО вдига бойната готовност на стотици хиляди военни заради Русия

НАТО вдига бойната готовност на стотици хиляди военни заради Русия НАТО планира да приведе „стотици хиляди военни“ в режим на усилена бойна готовност на фона на нарастващото напрежение в отношенията с Русия.

Това пише в понеделник (7 ноември) британското издание „Таймс“ (The Times), като цитира генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

В статията, цитирана от РИА „Новости“, се посочва, че ръководството на НАТО има намерение да подготви достатъчен брой военни от сухопътните войски, които да могат да се противопоставят на „руската агресия“.

Според Столтенберг алиансът от дълги години наблюдава как Русия увеличава военната си мощ и активно използва пропагандата сред съюзниците му.

Именно по тази причина НАТО „е принуден да отговори“ на Москва чрез най-сериозното усилване на колективната сигурност от времето на студената война, подчерта той.

„Във войските на страните от НАТО служат достатъчно хора. Сега обмисляме мерки, които биха ни позволили да съкратим времето за разгръщане на възможно най-голям брой от тези военни“, отбеляза Столтенберг.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!