Николай Цонков в Антоново: Искаме пълна промяна на системата в страната

Николай Цонков в Антоново: Искаме пълна промяна на системата в страната
Димитър Данчев в Илийно: БСП подготвя персонална програма за развитието на всеки регион

„Тук сме, пред вас, за открит разговор за бъдещето на България. Искаме пълна промяна на системата в страната, както и да се изпълнява Конституцията. Идеите, с които ще реализираме това, са написани в нашия проект „Визия за България”.

Това заяви пред жителите на Община Антоново народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Цонков.  „Искаме да изградим социална държава, в която тя да заеме своето място и да гарантира нормален живот и доходи на всеки български гражданин. Нашият проект предлага развитие на регионите в страната, като не ги дели, а се стреми да доведе до висок растеж на всеки един регион според неговите специфики”, добави Цанков.

Веска Ненчева: Да върнем достойнството на българските учители

„Нужни са по-високи заплати за учителите. Трябва да бъде застъпено родолюбието в учебниците и да се върне достойнството и уважението към българския учител”, каза народният представител от левицата Веска Ненчева. „В нашия проект предвиждаме засилване на професионалното образование, в съответствие с характеристиките и особеностите на отделните населени места и нуждите на икономиката”, добави тя. От община Антоново отправиха към депутатите от левицата въпроси, свързани с развитието на малките населени места.  Предложиха да се обърне внимание на училищата, а в малките населени места те да бъдат защитени , защото младите напускат селата, когато бъдат закрити училищата и болниците.

По-късно двамата поднесоха цветя на паметника на разстреляните ястребинчета.

Димитър Данчев в Илийно: БСП подготвя персонална програма за развитието на всеки регион

„Предлагаме един учебник по един предмет в образованието. Нужна е помощ и кредитиране на младите хора, за да имат достъп до университетите в страната”, това каза в село Илийно, обл. Търговище Димитър Данчев, народен представител от ПГ на „БСП за България”, където се срещна с хората, за да ги запознае с „Визия за България”. Той заяви, че БСП подготвя за всеки регион персонална икономическа програма, която да е съобразена със спецификите на населеното място, както и че е нужно държавата да подготви такива кадри, които да отговорят на необходимостта в производството.

„Ето тук, в Илийно, няма нито аптека, нито лекар, а такъв идва за два часа от големия град един път в седмица. Това е недопустимо и не е нормално. Затова във „Визия за България“ сме обърнали сериозно внимание на тези проблеми”. Това каза пред хората от селото народният представител от левицата Николай Тишев. Той беше категоричен, че здравноосигурените българи трябва да имат безплатно здравеопазване, а не да плащат допълнително на ръка.

Двамата народни представители посетиха и Омуртаг, където се срещнаха с хората, за да обсъдят „Визия за България”

Весела Лечева в Попово: Кой чужд инвеститор ще инвестира у нас, като Гинка Върбакова печели?

„Нивото на чужди инвестиции е катастрофално ниско в България. Кой ще инвестира у нас, като знае, че Гинка Върбакова ще спечели? Два милиарда лева са инвестирани в електронното управление, но налице няма нищо. По този начин не може да се управлява.” Това каза зам.-предесателят на ПГ на „БСП за България” Весела Лечева на среща с хората от гр. Попово. Според нея е нужна алтернатива за България. Според народния представител Иван Иванов идеята на „Визия за България” е да бъдат изгонени търговците от храма и там да влезе държавата.

Народният представител Филип Попов беше категоричен, че още от времето на Сократ не трябва да има търговски отношения между лекар и пациент. „Държавата е тази, която трябва да се погрижи за лекарите, а те за пациентите. Ето защо предлагаме във Визията – болниците да не са търговски дружества, защото здравето не е търговия. Понеже Визията е разговор за бъдещето, а бъдещето са децата, е нужен разговор за доброто образование. Против сме принципа „парите следват ученика“. Частните училища не трябва да се финансират от държавата. Нация, която няма своята история и не я почита с нейните колоси в литературата, няма и бъдеще”, каза Попов. По думите му сега има конюнктурни учебници по история и литература. „Недопустимо е публицистиката на Ботев да падне от учебните програми”, добави народният представител.

Депутатът от левицата Валентина Найденова обясни пред гражданите за алтернативата за едно по-добро здравеопазване, което предлага левицата. Според нея за последните десет години, здравето на здравеопазването е в критично състояние. Тя отговори на множество въпроси, поставени от поповци.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!