Facebook

Николай Цонков: Какво прави МВР за справяне с битовата престъпност в Нови Искър?

Николай Цонков: Какво прави МВР за справяне с битовата престъпност в Нови Искър?
Внесе и питане до министър Каракачанов за провежданата кадрова политика

„Какви действия предприема Министерство на вътрешните работи за превенция и справяне с битовата престъпност в район Нови Искър в София?“

Този въпрос задава народният представител от „БСП за България“ Николай Цонков на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.


„В приемните и по време на срещите ми с граждани на различни събития в столичния район Нови Искър в последните седмици масово получавам сигнали за кражби и чувствително увеличена битова престъпност“, коментира Николай Цонков. По неговите думи хората са крайно недоволни от липсата на адекватни и ефективни действия от страна на Министерството на вътрешните работи за решаването на този огромен проблем.

„Затова настоявам за конкретен и точен отговор от министър Радев какви мерки предприема МВР за гарантиране на спокойствието и сигурността на гражданите“, каза още народният представител.

Николай Цонков внесе питане и до вицепремиера по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов. То е свързано с провежданата кадрова политика и осигуряването й със средства от бюджета на Министерството на отбраната.

„Във връзка с некомплекта в Министерството на отбраната, възлизащ на над 6500 души, включително и високия обществен интерес и големи очаквания в тази сфера бих искал да получа информация за това каква е кадровата политика и какви мерки ще предприеме министър Каракачанов по мотивиране на военнослужещите, обясни депутатът от групата на социалистите.

Освен това настоявам да ми отговори и дали са осигурени средствата в бюджета на Министерството на отбраната за кадровата политика“, каза още Цонков
Източник: bsp.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!