Facebook

Нинова в Трявна: Цените пак тръгнаха нагоре. Задължително е да вдигнем заплатите

Корнелия Нинова на въпрос защо е водач в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно “Цените на основни храни  отново тръгнаха нагоре.

Индексът на тържищните цени се повиши от  1.13 на 2.21 пункта и то на стоките на едро. Става абсолютно наложително да се вдигнат доходите на хората.

Увеличението на минималната работна заплата от 650 на 710 лв. за работещи бедни, на ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв., на пенсиите, което стана благодарение на БСП в предишното правителство, вече е изядено от инфлацията.

Не може да влезем в тежката зима с повишени цени и замразени доходи, както предлага служебният кабинет на президента Радев.

Призоваваме парламентарните партии да приемем социален пакет от мерки. Минималната заплата да стане 850 лв. Майчинството през втората година също толкова. Да помислим за необлагаем минимум от 504 лв., колкото е прага на бедност, за подкрепа на енергиино бедните през зимата.

И не казвайте, че това е популизъм. Вижте какво става в Европа. Всички европейски държави предприеха безпрецедентни мерки в подкрепа на работници и домакинства.

Няма нито една държава, която да е замразила доходите на хората в този момент. Напротив, нека се поучим от Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария. Германия стигна до колосална подкрепа от 200 млрд евро. Всички те ли са популисти? Мантрата,че тези въпроси трябва да се решават от редовно правителство, е грешна. А ако не се състави такова? Тогава какво – да оставим народа на студ и глад ли? Не.

Трябва да гласуваме увеличение на доходите, независимо от това как вървят преговорите за правителство.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с партийния актив и граждани в Трявна.

Тя представи основните предложения на левицата за бюджета и изслуша менията на хората. На срещата присъства и заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и председател на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!