Нинова: За нас битката за децата е кауза. Тя е надпартийна, национална и ние ще я продължим с всички сили

Корнелия Нинова: Демографската криза трябва да се решава дългосрочно

Внасяме в деловодството на НС документите за референдума против джендър идеологията, заяви лидерът на БСП
„Ние инициирахме провеждане на референдум със следния въпрос „Подкрепяте ли въвеждане на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?“. Оставаме постоянни в нашата позиция, че не бихме искали да се допуска джендър идеология в училищата и сред деца“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Народното събрание.

„Днес тук е Инициативният комитет за провеждане на референдума, които ще внесат официалната регистрация в деловодството на Народното събрание, част от необходимата процедура. Инициативата е на „БСП за България“, но в Инициативния комитет се включиха авторитети, учени, адвокати, лекари, психолози, спортисти – много авторитетни и обществени личности, които се ангажират с тази кауза“, каза Нинова и изрази своята благодарност към инициативния комитет, както и към всички в страната, които подкрепят и ще се включат в референдума.

„За нас битката за децата е кауза. Тя е надпартийна, тя е национална и ние ще я продължим с всички сили“, заяви Нинова.

„Имам честта да представя една идея, която е дълбоко вкоренена в българското обществено съзнание. Идеята, че децата са най-свещеното нещо на българина и от тях започва и с тях завършва съзнателния живот на всеки български гражданин. С нашия референдум ние подкрепяме основните български ценности, подкрепяме образованието и просветата като основни характеристики и ценности на българското общество“. Това заяви съпредседателят на Инициативния комитет адв. Шейтанов.

„Считаме, че все още независимо от двете решения на Конституционния съд от 2018 г. и 2021 г., българската правна система не осигурява достатъчно сигурност за развитието на българските деца в българската образователна система. Все още образователната система е под натиск на различни обществени и политически сили, на сили от чужбина, които поставят под съмнение основните ценности на българската образователна система. Считаме, че чрез референдума може да се повлияе за разширяване на правната база, осигуряваща правото на българските деца да се образоват, да израстват спокойно като личности. Считаме, че българското законодателство трябва да бъде усъвършенствано в това отношение, поради което и предприемаме този опит за усъвършенстване на българското законодателство чрез референдум“, посочи той.

Адв. Шейтанов заяви още, че референдумът е начин да се подпомогнат интересите на българското общество. „Започваме събиране на подписи, за да се чуе гласът на българския народ и българското общество. Нека решим дали искаме образователната система в България да се занимава с неща различни от образование и просвета – да се занимава със сексуална идентичност и сексуални права на деца в детската градина и училищата, или желаем българското училище да остане ковачница на български кадри“, каза в заключение съпредседателят на Инициативния комитет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!