Нинова и Джуканович подписаха споразумение за сътрудничество

Нинова и Джуканович подписаха споразумение за сътрудничество
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на Демократическата партия на социалистите и кандидат за президент на Черна гора Мило Джуканович подписаха меморандум за сътрудничество в Подгорица.

На срещата Нинова заяви подкрепа на Черна гора за присъединяването към ЕС. “На срещата в София на лидерите от нашето политическо семейство през май ще настояваме за пътна карта с ясен план за присъединяването, а не общи приказки и добри пожелания”, увери тя.
Двамата обсъдиха актуални въпроси от европейския дневен ред, както и двустранните отношения между двете държави. “Трябва да положим усилия да се проведе заседание на смесената икономическа комисия, която се е събирала за последно през 2012 г. Тя може да даде тласък на търговските отношения между двете страни”, заяви Нинова.
Двамата подписаха меморандум за сътрудничество, в който се ангажираха страните да изградят сътрудничество в областта на европейската интеграция на принципа на обмяна на опит и взаимна подкрепа, като се постави специално ударение върху сътрудничеството по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
Страните ще се допитват една до друга и обменят информация помежду си по актуални въпроси, свързани с двустранните и международни отношения; ще си взаимодействат на местно и държавно равнище; ще поддържат контакт помежду си посредством посещения на партийни делегации на различни равнища, както и ще организират експертни срещи и други съвместни дейности от общ интерес.
Със споразумението се предвижда страните да поддържат връзки и обменят опит посредством  членовете на парламентите си, както и чрез съответните отговорни лица в партийните органи.
Нинова подари на колегата си икона на Свети Никола, който е покровител на черногорския народ и му пожела успех на изборите които ще се проведат на 15.04. Тя изрази надежда, че при следващата им среща той ще бъде президент на Черна гора.
Тази информация достига до ас благодарение на информационна агенция  Bulpress! 
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!