Нинова към младите: Вие трябва да участвате във взимането на решенията и да сте двигател на изпълнението им

Нинова към младите: Вие трябва да участвате във взимането на решенията и да сте двигател на изпълнението им
„Добре дошли в България, млади приятели от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

Вие давате допълнителна сила на нашата Бузлуджа. Вие носите идеите и енергията на младите хора от вашите държави и заедно с нашите младежи ще обсъдим идеи, ще споделим различен опит, ще разговаряме за бъдещето ви“.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към участниците в Балканската младежка кръгла маса на тема „Мисия Оставам“, организирана от МО в БСП.

„Щастлива съм, че правим младежка балканска Бузлуджа и поздравявам МО на БСП, защото вие не трябва да сте просто странични наблюдатели на чужди решения за вашия живот. Вие трябва да сте участници във вземането на решения и двигател на тяхното изпълнение“, каза още Нинова.

Тя добави, че балканските леви партии са изправени пред общи предизвикателства – как да подобрят образованието на младите хора, как да намалят младежката безработица, как да създадат условия- младите хора да раждат и отглеждат децата си, да спортуват, да ядат чиста храна, да са здрави.

Тя каза, че младежите ще споделят своя опит и даде  пример с направеното от БСП в България. „Предложихме една европейска инициатива- културен чек. С него държавата дава възможност на всеки младеж до 18г. да посети концерт, да си купи книга, да иде на изложба“, уточни лидерът на социалистите.  Корнелия Нинова допълни, че сега  българските социалисти предлагат програма за дигитално образование, базирано на съвременни, модерни технологии, както и нулев данък за храни, изцяло произведени от биопродукти, за да се стимулира здравословното хранене. „Нашите младежи ще ви представят визията ни за младежка политика, която е част от визията ни за България.

Дайте ни мнение, дайте съвети, обединете се и бъдете носители на модерна и силна политика за вашите връстници на Балканите и в Европа“, призова Корнелия Нинова.

Николай Бериевски: Уморихме се да гледаме как връстниците ни напускат. На ред е „Мисия оставам“

“Уморихме се, наистина се уморихме, да гледаме как връстниците ни, приятелите ни, близките ни са принудени да напускат своите родни места поради липсата на качествено образование, липса на работни места за току-що завършилите висше образование и още по –страшното за хората с опит- поради ниските доходи, поради липсата на здравеопазване, достъпно за всеки. Това е причината ние, младите социалисти от Балканите, днес да бъдем тук с една основна мисия- да намерим начина да останем”.

Това заяви председателят на МО в БСП Николай Бериевски по време на Балканската младежка кръгла маса в Казанлък. Той подчерта, че точно  „Мисия Оставам“ е темата, която е събрала младите в навечерието на ежегодния Национален събор на левицата на Бузлуджа. Бериевски изрази надежда тази тема да не бъде е само едно мото, което да отекне във времето и пространството след приключване на днешната среща, а тя да обедини всички и с общи усилия да  стане кауза- младите хора да останат в родината си.

„Основната задача пред нас днес е да очертаем проблемите на младите хора от балканския регион, които считам, по същество, са сходни и да коментираме конкретни решения. Така дискусията ни да премине под знака на обмен на добри практики и политики, които в края на днешната среща да дадат на всеки от нас идеите, за които да търсим почва в родните си страни“, заключи Николай Бериевски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!