Нинова отговори на Борисов защо го нямаше Радев на „Дондуков“ 2

Нинова отговори на Борисов защо го нямаше Радев на "Дондуков" 2
Нинова: Ако имаме връчен мандат, ще го върнем. Ако 3-та политическа сила има мандат и прави правителство ние оставаме в опозиция. Ние сме на мнение, че този парламент е изчерпан.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след КСНС при президента.
Ние смятаме, че датата за предсрочни избори трябва да е 26 март.
По темата с бежанците, нашата оценка е, че това правителство не се справя с тази криза.
„Без да съм адвокат на Радев, горе бяха изразени мнения, че е избягал. Той не е встъпил в длъжност и според мен е постъпил правилно, за да не става жертва после”, каза още Нинова.

По отношение на референдума, Нинова каза, че ще внесат предложение за смесена мажоритарна система.

Лидерът на БСП изрази мнение още, че не е възможно да се състави ново правителство и по-скоро се върви към предсрочни избори.

„Обединихме се, че е нужно повече време, а не дали подкрепяме“, каза Нинова по отношение на промени в Изборния кодекс и мажоритарния избор.

„Колеги, вие ме взехте за говорител на КСНС, когато дойдат другите, те да си кажат. Нашата позиция е да се премине към връчване на мандати, ако трета политическа сила опита да направи правителство – ние сме в опозиция, ако не, да отиваме към предсрочни избори”, завърши Нинова.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!