Нинова от Разград: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата. Ние сме гарант за стабилност на икономиката

Корнелия Нинова: Поемам цялата отговорност и подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия
„Оценката за управлението на икономиката и индустрията не си я даваме ние самите. Даде ни я Европейската статистическа агенция.

В края на нашия мандат тя постави България на първо място по индустриално производство за пръв път от 15 години. Каквото и който да говори, никой не може да ни отнеме тези резултати.

Спряхме рекета върху фирмите, подкрепихме ги в кризата с тока, не допуснахме масови фалити. Много усилия насочихме към развитие на индустриалните зони. Разширихме регистъра с нови такива.

Подписахме договор и стартира голяма инвестиция от 20 млн. лв. в зона Божурище. Подписахме договор с АПИ за изграждане път до там. По този договор се откриват 200 нови работни места с високи заплати. Обърнете внимание – подписани и стартирали договори, а не празни приказки за добри намерения някога в неясното бъдеще.

Подготвихме проект за възстановяване на индустриална зона Видин. И това само за 7 месеца. Не ни стигна време да разгърнем цялата програма за индустриалните паркове. Но ще продължим след изборите в едно ново правителство.

На всички трябва да е ясно: без развита индустрия страната ни няма бъдеще. Сега условията са благоприятни за това. В резултат на кризите, западни фирми скъсяват пътя на доставките и търсят локация за преместване на производството си от изток по-близо до Европа. България е прекрасно място затова и ние положихме много усилия страната ни да бъде избрана.

Индустриалните зони в страната трябва да се увеличават. Тук държавата може да помогне много и на кметовете, и на частните инвеститори с довеждаща инфраструктура, със смесено участие, както правехме ние в Министерството на икономиката и индустрията.

Ето зоната в Разград е изцяло общинска. Изградена от кметове на БСП. В нея работят 50 фирми с близо 700 работници. Тези локални зони създават и работна места и задържат хората. Ефектът от тях е многостранен – и икономически, и социален, и демографски. Нека малките и средни фирми, предприемачи и работодатели да бъдат спокойни.

Участието на БСП в бъдещо управление ви гарантира, както и досега, партньорство с държавата, подкрепа, свобода за работа без рекет, за да има икономически растеж, работни места и високи заплати за работниците.“

Това заяви Нинова на посещение в Индустриалната Зона в Разград, където се срещна с работници и обсъдиха увеличението на доходите и социалните придобивки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!