Facebook

Нинова от Русе: Европейската комисия потвърждава мерките, предложени от БСП преди месеци

Корнелия Нинова на въпрос защо е водач в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно Болници, училища, читалища трябва да се върнат на регулирания пазар на електроенергия

“Европейската комисия потвърждава мерките, предложени от БСП преди месеци. Ние отдавна искаме да се сложи таван на цените.

Трябва да се изземат свръх печалбите на енергийните дружества и да се разпределят справедливо за подпомагане на семействата и фирмите. Тези печалби са натрупани от хората и бизнеса, които плащат скъпата енергия и е редно да се върнат при тях, за да оцелеят през зимата. Болници, училища, читалища трябва да се върнат на регулирания пазар.

Европа узря за такава политика, която определя съвсем друга роля на държавата – активна и в подкрепа на хората. Редица ограничения, които по-рано се считаха за неправомерна държавна помощ, паднаха. Сега в пълна степен трябва да заработи и социалната държава в подкрепа на бедните, работници, младите и пенсионерите. Спешно трябва да се приеме определение за енергийна и водна бедност и хората, попадащи в тази категория да бъдат подкрепени от правителството през зимата.

Нашата социална програма е реална и изпълнима. Доказахме го в редовното правителство. Оценявайте ни по резултатите. Участието на БСП в следващото управление е гаранция за стабилност и силна социална политика в подкрепа на хората.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещението си в Русе. На срещата присъстваха водачът на левицата в Русе Иван Иванов, кметът на града Пенчо Милков, областният председател на БСП Тодор Йорданов, както и цялата листа на “БСП за България” в Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!